21 кух. 18.012021 Урок №34

 

           Система образів

Ознаки роману -  притчі

 

              Герої Коельйо – не просто незалежні особистості, вони   поєднали ренесансний потяг до знань з романтичною жагою до  подорожей та пригод, довіряють казкам і міфам, самі їх створюють і мешкають в них.

              «Алхімік» поєднав майже сучасну Іспанію (Сантьяго від когось чув, що «із Африки в незапам’ятні часи припливли маври, які надовго підкорили ледве не всю Іспанію») із майже середньовічною Африкою, де йдуть перманентні війни між племенами пустелі, а розбійники біля підніжжя єгипетських  пірамід грабують і б’ють мандрівників, де сни, марення та видіння важать набагато більше, ніж знання та освіта. Дійсність і казка створюють дивне карколомне плетиво: морська подорож пароплавом від іспанської Тарифи до марокканського Танжера  займає «дві години шляху», а термін мандрівки від Марокко через пустелю Сахару до Єгипту дорівнюється загальному буттю людства; герой шукає і з великими пригодами (навіть одного разу перевтілюється у вітер) знаходить скарби, що він їх бачив у сні.

 

                 Домашнє завдання: опрацюйте стор. 226 - 229  підручника  «Зарубіжна література» Н.М. Кадоб’янської, 10 клас та виконайте завдання № 6 письмово.

 підручник «Зарубіжна література»,  Кадоб’янської Н.М.10 клас

                    

Відповідь в коменатрях або на електронну пошту

galinameduk0@gmail.com

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Дистанційні матеріали 6 мсту

Дистанційні матеріали 6 кр

Дистанційні матеріали 95 ТР